2023. január 19., csütörtök

AdatSzalon Kollégium - 2023. február 9. - BÜK

Időpont: 2023. február 9. csütörtök 15:00 - 16:00

Helyszín: Budapesti Ügyvédi Kamara (Budapest, Szalay utca 7.)

TémaKiberbűncselekmények - az ügyvéd és az informatikus szemével

Meghívott előadók: 
  • dr. Bálint Attila ügyvéd, villamosmérnök, BÜK Informatikai Bizottság elnöke
  • Erdei Csaba, informatikai szakértő, ACPM IT Consulting Zrt. ügyvezetője




2020-ban hívtuk életre az Adat Szalont azzal a céllal, hogy összehozzuk az adatvédelmi jog iránt érdeklődő kollégákat és szakembereket, és egy kávé mellett megbeszélhessük az aktuális témákat. Ezt követően útjára indult az Adat Szalon Online, ami lehetőséget teremtett arra, hogy több kollégához jussunk el. Hiszünk azonban az élő szó erejében, ezért edukatív jellegű előadásainkat mostantól Adat Szalon Kollégium címen tartjuk. 

A központi témánk az adatvédelem, azonban időről időre igyekszünk olyan előadókkal színesíteni a programot, akik az adatvédelem kapcsolódó területeiről tartanak előadást. A februári AdatSzalon Kollégium témája a kiberbűncselekmények lesznek - és ezzel egy kicsit a büntetőjog területére evezünk. Az előadók bemutatják a kibertérben elkövethető cselekményeket, és azt, hogy ezek közül melyik minősül bűncselekménynek, esetleg van-e olyan magatartás, melynek büntethetősége kimaradt. Szó lesz továbbá gyakorlati kérdésekről (pl.: mikor és hol történik az elkövetés egyes cselekmények kapcsán). 

Az előadás ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken lehet megtenni:


Az előadást a Budapesti Ügyvédi Kamara 1 kredites képzési eseményként nyilvántartásba vette. 

Ha a témával kapcsolatban konkrét kérdéseid vannak, elküldheted előre vagy megírhatod az eseménynél. Ha valamely más témában szívesen hallgatnál vagy tartanál előadást, írj az iroda@dekanydora.hu e-mail címre.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt.

dr. Kiss Ráhel
dr. Molnár Adél
dr. Dékány Dóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése