2021. december 9., csütörtök

A 2021. decemberi Adat Szalon Online segédanyagai

Ma megtartottuk az első Adat Szalon Online előadásunkat. Köszönjük annak a több mint 60 kollégának és érdeklődőnek, aki megtisztelt minket a figyelmével. 

Az előadás során felmerült témákkal kapcsolatban az alábbi segédanyagokkal készültünk nektek:

(A képre kattintva ki tudod nagyítani vagy letölteni)

Ügyfél-azonosítás



Ingatlan adásvételi szerződés



Adél "3 jó mondata" - szigorúan ingatlan advét, természetes személy ügyfelek és egyszerűsített átvilágítás esetén alkalmazandó :-)

"A Megbízott tájékoztatja a Megbízókat arról, hogy a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény (a továbbiakban: Pmt.) 73. § (1) b) pontjában foglaltak alapján a Megbízottnak ingatlan tulajdonának átruházása esetén ún. ügyfél-azonosítási kötelezettsége van, továbbá, hogy a Megbízók a Pmt. előírásai szerint a szerződés fennállása alatt az adataikban bekövetkező változásokat kötelesek a Megbízottnak öt munkanapon belül bejelenteni.
A Megbízók a tájékoztatást tudomásul veszik.

A Megbízók a Pmt. 8. § (1) bekezdése előírásának megfelelően nyilatkoznak arról, hogy az ügyvédi megbízási szerződéssel kapcsolatban saját nevükben járnak el, valamint a Pmt. 8. § (3) bekezdése előírásának megfelelően arról, hogy nem kiemelt közszereplők és kiemelt közszereplőnek nem közeli hozzátartozói (a Pmt. alkalmazásában kiemelt közszereplő az a természetes személy, aki fontos közfeladatot lát el, vagy az ügyfél-átvilágítási intézkedések elvégzését megelőző egy éven belül fontos közfeladatot látott el)."

Dóra javaslata ingatlan advétes tájékoztatásra - feltételezve, hogy van Adatkezelési Tájékoztatótok... mert ugye van :-)

"Eljáró ügyvéd tájékoztatja szerződő feleket az adatkezelési jogszabályokról és átadja Adatkezelési Tájékoztatóját. Eljáró ügyvéd tájékoztatja szerződő feleket, hogy személyazonosításra alkalmas irataikról eljáró ügyvéd másolatot készít, melyet a Jogügyletek Biztonságát Erősítő Adatszolgáltatási Keretrendszerben való ellenőrzést követően megsemmisít, illetve személyes adataikat nyilvántartja és kezeli a jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően. Felek kijelentik, hogy jelen szerződésben rögzített jogügylet során saját nevükben, illetve érdekükben járnak el, illetve az ügylet nem ütközik a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény rendelkezéseibe."




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése