2024. március 12., kedd

AdatSzalon Kollégium - 2024. április 18. - Budapest

Időpont: 2024. április 18. csütörtök 13:00 - 15:00

Helyszín: Budapest, Falk1 Rendezvényközpont

Regisztráció: A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken lehet megtenni a terem befogadóképességéig, de legkésőbb 2024. március 17. 12:00 óráig


TémaA compliance évtizede? - a visszaélés-bejelentési rendszerek és a bejelentővédelmi ügyvédi tevékenység az első tapasztalatok alapján

1. Az új Panasztörvény által előírt feladatok
2. Az ügyvédek, mint foglalkoztatók kötelezettségei
3. Bejelentővédelmi ügyvédi tevékenység 
4. Adatvédelmi érdekességek a visszaélés-bejelentési rendszerekkel kapcsolatban
5. Kérdések – válaszok
6. Vizsga

A rendezvényt 3 kreditpontos ügyvédi továbbképzési eseményként kezdeményeztük regisztrálni a Magyar Ügyvédi Kamara Oktatási-, és Akkreditációs Bizottságánál. Ebből 2 kreditpont az előadáson való részvétellel szerezhető, míg további 1 kreditpont az  előadást követő feleletválasztós írásbeli vizsgával.




2020-ban hívtuk életre az Adat Szalont azzal a céllal, hogy összehozzuk az adatvédelmi jog iránt érdeklődő kollégákat és szakembereket, és egy kávé mellett megbeszélhessük az aktuális témákat. Ezt követően útjára indult az Adat Szalon Online, ami lehetőséget teremtett arra, hogy több kollégához jussunk el. Hiszünk azonban az élő szó erejében, ezért edukatív jellegű előadásainkat Adat Szalon Kollégium címen tartjuk.

Legújabb előadásunkon egy nagyon aktuális témát, a bejelentőügyvédi tevékenységet vizsgáljuk meg. Az ügyvédeket egyfelől, mint Pmt. hatálya alá tartozó foglalkoztatókat érintik az új Panasztörvény rendelkezései, másfelől a bejelentővédelmi ügyvédi tevékenység új piacot is teremt számukra. Előadásunkban röviden összefoglaljuk a törvény rendelkezéseit, a bejelentővédelmi ügyvéd feladatait, kitérve az adatvédelmi kérdésekre is, és gyakorlati tanácsokat adunk az ilyen típusú megbízások elvégzéséhez, valamint betekintést nyújtunk a Magyar Ügyvédi Kamara által működtetett visszaélés-bejelentési rendszer kulisszái mögé. 

Az első előadást 2023. novemberben tartottuk a témában, azóta azonban számos tapasztalattal gazdagabbak lettünk. Az előadáson szívesen mesélünk azokról a buktatókról és kihívásokról, amivel az elmúlt 9 hónapban találkoztunk. 

Mivel a Budapesti Ügyvédi Kamara éppen megszépül, így külső helyszínen tartjuk az előadást. A Falk1 Rendezvényközpontban várnak minket, de mivel a terem kisebb, mint a Díszterem, ezért kérem, hogy azok jelentkezzenek, akik részvételére valóban számíthatunk. Köszönöm a megértéseteket.

Az előadás során lesz lehetőség kérdezni, illetve igyekszünk szövegszerű javaslatokat is megfogalmazni.

Ha a témával kapcsolatban konkrét kérdéseid vannak, elküldheted előre vagy megírhatod az eseménynél. Ha valamely más témában szívesen hallgatnál vagy tartanál előadást, írj az iroda@dekanydora.hu e-mail címre.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt.

dr. Molnár Adél
dr. Dékány Dóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése